Loading

Cum se realizează o igienizare corectă a unui aparat de aer condiționat

igienizare-aer-conditionat-brasov

IGIENIZAREA APARATULUI DE AER CONDIȚIONAT

Montat acasă sau la serviciu, aparatul de aer condiționat a devenit o necesitate imbatabilă atunci când vine vorba de asigurarea confortului termic în sezonul cald.

Din studiile efectuate la Centrul de Siguranță, Sănătate și Mediu Înconjurător din Marea Britanie (The Center for Safety, Health and Environment) rezultă că aerul din interiorul spațiilor de lucru / de locuit este de 10 ori mai poluat decât cel din exterior, în special din cauza neîntreținerii corespunzătoare a aparatelor de aer condiționat.

Sistemul de climatizare dezvoltă în interiorul lui un microclimat umed favorabil dezvoltării bacteriilor și ciupercilor care pot conduce la afectarea sănătății. Algele și mucilagiile care apar în sistemul de evacuare a condensului generează mirosuri neplăcute la pornirea echipamentelor de aer condiționat. Alături de acestea, praful și alți agenți alergeni depuși pe filtrele aparatelor pot altera calitatea aerului respirat.

O igienizare corectă a aparatului de aer condiționat asigură funcționarea optimă a acestuia, elimină bacteriile, virusurile, alergenii și sporește calitatea aerului din încăpere, creând astfel un ambient plăcut și sănătos.

Un aparat de aer conditionat bine întreținut, curățat regulat, va funcționa excelent o perioadă lungă de timp și va favoriza o scădere semnificativă a consumului de energie electrică. Filtrele şi radiatoarele încărcate de praf duc la o performanţă scăzută a aparatului cu până la 20% şi cresc cu 5 -15% consumul de energie.

CURĂȚAREA ȘI IGIENIZAREA APARATULUI DE AER CONDIȚIONAT

Etapele curățării și igienizării unității interne a unui aparat de aer condiționat:

  1. Demontare capac unitate interioară
  2. Izolarea zonei de interes
  3. Clătire cu apă sub presiune
  4. Aplicare soluție de curățare cu acțiune antibacteriană
  5. Curățare vaporizator
  6. Curățare palete ventilator tangențial
  7. Sterilizare cu abur sub presiune
  8. Curățare capac unitate interioară
  9. Curățare filtre
  10. Asamblare

LA CÂT TIMP TREBUIE FĂCUTĂ igienizarea aparatului de aer condiționat?

La 12 luni – în cazul în care aparatul de aer condiționat funcționează doar în perioada verii;
La 6 luni – în cazul în care aparatul de aer condiționat funcționează pe tot parcursul anului, atât pentru a asigura răcirea cât și încălzirea spațiului pe care îl deservește;
La 3 luni – în cazul în care spațiul unde este montat aparatul de aer condiționat se află într-o zonă cu multe particule solide in aer.

curatare-igienizare-aer-conditionat

Aparatul de aer condiționat necesită, de asemenea, o revizie generală realizată de către personalul tehnic specializat, revizie care implică o serie de operațiuni tehnice: măsurare tensiune electrică de alimentare, măsurare amperaj, măsurare presiuni refrigerant, măsurare temperaturi aer, curățare schimbător de caldură unitate externă, verificare valve și conexiuni refrigerant, verificare izolație termică, verificare scurgere condens, verificare conexiuni electrice.

Realizate corect și la timp, atât curățarea și igienizarea, cât și o revizie completă a aparatului de aer condiționat garantează funcționarea corectă și o eficiență ridicată a acestuia.

ANCO POLAR oferă atât servicii de curățare și igienizare cât și revizii complete pentru aparate de aer condiționat, în Brașov și localitățile limitrofe, în baza unei programări telefonice.

Shopping Basket

WhatsApp

Contactează-ne!

Telefon

0747 107 419